5 Redenen om Salone del Mobile in Milaan te bezoeken

door mei 2, 2017Inspiratie0 Reacties

Als interieur ontwerper laat ik me graag inspireren door een bezoekje aan ’s werelds belangrijkste designbeurs: Salone del Mobile in Milaan. Dagenlang mijn ogen uit kijken en non-stop praten met vakgenoten, ontwerpers en leveranciers. Zit je niet in het vak? Niet getreurd; de designweek in Milaan is voor iedereen een bezoekje waard.

NIEUWE COLLECTIES BEWONDEREN

Sneak peak van de nieuwste collecties van trendsetters zoals Moroso, Kartell en Missoni. Wat zij nu doen maakt velen volgen. Ik doe ook nieuwe ideeën op die ik verwerk in de ontwerpen voor mijn klanten. Altijd weer verrassend waarmee ze zichzelf presenteren op de beurs der beurzen.

INDRUKWEKKENDE BEURSPRESENTATIES

Niet alleen de collecties, maar ook de beurspresentaties op zichzelf zijn vaak een lust voor het oog. Vitra pakte dit jaar uit met prachtige podia. Met gepaste afstand mocht je er naar kijken. Lichtlabel Foscarini presenteerde zich ook prachtig. Met gevoel voor drama.

MILAAN ZELF NATUURLIJK!

Een prachtige stad op zich, maar in de design week is het er nóg bruisender. Check vooral de buurten Ventura Lambrate, Tortona en Brera. Veel winkels geven deze week ontwerpers een podium. Met een hart voor retail word ik blij van mooie winkels. Op uitnodiging van Frame Magazine belandden we in de must-see Aesop store aan de Corso Magenta waar we een installatie van Sabine Marcelis bewonderden. Steek ook even de straat over naar pasticceria Marchesi en trakteer jezelf op iets lekkers. Niet voor niets nam modehuis Prada deze zaak onder zijn vleugels.

MODE, MODE EN NOG EENS MODE!

Niet alleen de Salone del Mobile is inspirerend, maar je kijk je ogen uit aan wat er op straat aan je voorbij trekt. Goed verzorgde mannen – strak in pak – op scooters, modellen voorbij waggelend op de allerhoogste hakken en kleurencombinaties waarvan ik zelfs even stil van val. Soms even wennen, maar je weet dat pas volgend seizoen dit bij ons in de winkels ligt.

MOOOI

Last but not least: een bezoekje aan Moooi mag niet aan het programma ontbreken en mag daarom als apart punt worden genoemd. Zij maken er iedere keer zo’n prachtige show van. Elke keer ben ik weer verrast hoe ze de juiste beelden, vormen en materialen toch bij elkaar weten te zoeken. De toepassing van het werk van mijn lievelingsfotograaf Levon Biss was fenomenaal. Immense afbeeldingen van insekten met bombastische kleuren waren de inspiratie en het kleurenpalet voor de inrichting. Donkere, diepe kleuren en glanzende, zachte aaibare stoffen stralen de luxe uit waar Moooi zo bijzonder maakt.

Wat zou voor jou de reden zijn om naar Salone del Mobile te gaan?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archieven

Ja, ik ontvang graag interieurtips!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de nieuwste interieurtips en scherpste aanbiedingen.

Bedankt voor je inschrijving voor de nieuwsbrief van House for Interior.