Denk jij ook duurzaam als het gaat om je interieur?

door jun 3, 2020DIY, Inspiratie, Interieurontwerp, Interieurstyling0 Reacties

Hoe duurzaam denk jij?

Door je deze vraag te stellen, wil ik je graag laten nadenken over hoe bewust je spullen aanschaft voor je interieur.

Waarom deze vraag?
Het is namelijk iets dat mij behoorlijk bezighoudt.

Altijd ben ik op zoek naar mooie duurzame merken met een goed verhaal. Het hoeft van mij niet persé fair trade te zijn, of van reclycled materiaal te zijn gemaakt, zolang ik maar kan achterhalen waar het gemaakt wordt en door wie. Wat mij boeit, is het verhaal achter een product. Graag laat ik je kennis maken met een aantal prachtige merken. Op onze sociale media had ik reeds een aantal merken uitgelicht. Wanneer ik van deze merken iets koop, geeft het mij een enorme feelgood mood! Evenals toffe, unieke aankopen op rommelmarkten en kringloopwinkels.

Wanneer ik ben uitgekeken op een meubelstuk, stel ik mezelf eerst de vraag, kan ik het pimpen? En kan ik er dan wel weer blij van worden? Weggooien is toch zonde! Net als de oude keukenkast van mijn schoonouders. Deze kreeg weer een hippe kleur. Meer van deze tijd. Misschien ga ik er nog leuke kleurrijke knoppen op zetten. Maar vind hem nu alweer helemaal leuk. Best tof zo’n ‘oude kast’. Ik ben blij met het resultaat.

Heb jij ook een leuk gepimpt meubel? Ik ben wel benieuwd! Stuur je ons een foto? Zo kunnen we meer inspiratie delen. Leuk toch?

DUURZAAM DESIGN

De hoofdfoto van het blog verraden al één designmerk. Piet Hein Eek heeft met sloophout de mooiste ontwerpen gemaakt. Hij is er wereldberoemd mee geworden.
Ik bewonder deze man, geweldig om te zien wat hij allemaal met oude materialen kan maken.
Ook zijn samenwerkingen met andere designers versterken zijn eigen label. Zoals hier te zien op de foto, staan de prachtige vilten planten en bloemen van Wandschappen. Zijn behang wordt geproduceerd door NLXL.

 

Naast het opknappen van oude meubels worden er af en toe ook nieuwe spullen aangeschaft. Dan kijk ik goed naar de herkomst van de producten. Mijn hart gaat echt sneller kloppen wanneer ik weet welk verhaal erachter zit. Zoals dit superleuke wandrek van Tolhuijs Design, die ik voor de kinderkamer kocht. Deze is gemaakt van oude Heras hekwerken en de schappen zijn van oude pallets gemaakt.

De oude stoel van mijn opa liet ik opnieuw bekleden en de zwarte Hemnes kast van de Ikea heb ik gepimpt met leuke hippe knoppen van Anthropologie en Zara Home. De oude deuren komen van Oudedeur.nl en waren heftig groen. Nu had ik het wel willen laten zitten, maar toen kozen we ervoor alles neutraal te houden. Ze komen uit een oude school in Leiden. Nog steeds supertof! En zie je die letterbak staan? Die hing al in mijn ouderlijk huis, toen ik een peuter was. Daarin verzamelde mijn moeder kleine souvenirs van haar reizen.

Hieronder zal ik jullie een aantal toffe links geven van merken waar je met een gerust hart kunt gaan shoppen. Ze zijn duurzaam, eerlijk, gerecycled, geupcycled of gemaakt van hergebruikte producten. Kortom heel veel om heel blij van te worden.

Laten we proberen om samen een steentje bij te dragen om onze mooie wereld goed achter te laten voor onze kinderen en kleinkinderen.

 Stay safe, stay strong and stay tuned!

 Liefs Nathali

 

WOONACCESSOIRES

Kinta
Rescued
Urban Nature Culture
Zooi
Fair Forward
Lemonwise.
Tolhuijs Design
Sukhi
I am Reclycled
Made 51
Return to Sender
Doing Goods
Tiny Miracles
De Weldaad
Goround

MEUBELS

Binthout
Carpet of Life
Pilat & Pilat
Piet Hein Eek
Weltevree

LEUKE WINKELS

De Verbaasde Ree – Rotterdam
Neef Louis – Amsterdam Noord
Van Dijk & Ko – Amsterdam Noord
Hutspot – meerdere steden in NL
NYHAVN – Haarlem
Pakhuis Noord in Veenoord
Tim Toms – Groningen
Spektakel Wonen (Spoor38) – Soest
Vaen Vintage Design – Utrecht

Wil je nog meer tips voor je interieur krijgen?

Volg ons op Instagram en blijf op de hoogte door je te abonneren op onze nieuwsbrief.

Wist je dat?

Wij dit jaar naar Valencia verhuizen? Een prachtige nieuwe uitdaging voor ons gezin. We hebben er heel veel zin in. Ik zal daar gewoon verder gaan met House for Interior en blijf mensen helpen met het creëren van een aangename woonomgeving.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archieven

Ja, ik ontvang graag interieurtips!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de nieuwste interieurtips en scherpste aanbiedingen.

Bedankt voor je inschrijving voor de nieuwsbrief van House for Interior.