Dit worden de interieurtrends in 2016

door jan 6, 2016Inspiratie0 Reacties

Het jaar is alweer voorbij, 2015 is om gevlogen! Tijd voor nieuwe inspiratie, want een nieuw jaar zorgt voor nieuwe trends op het gebied van wonen. Op internet zijn er al een aantal te vinden: in 2016 gaan we op zoek naar de harmonie tussen de mens en zijn natuurlijke omgeving, into the wild!

AARDSE KLEUREN

We halen letterlijk de natuur naar binnen door planten en natuurlijk groen te gebruiken in ons interieur en we gaan op zoek naar rust en eenvoud. Dat wordt vertaald in het natuurlijke kleurgebruik: aardse kleuren zoals goudgeel, aardebruin, roestbruin, bladergroen, maar ook watertinten in verschillende kleuren blauw en huid- en poedertinten in zacht roze, koper en brons.

  

RONDE VORMEN

In lijn met de natuur gaan we op zoek naar ronde vormen. Ovalen en cirkels zullen dan ook veel in het interieur voorkomen. Je kunt de ronde vormen zien als een ode aan de natuur en de nesteldrang. Het begin van iets moois: het ei en de cocon.

  

NATUURLIJKE MATERIALEN

Om in de natuurlijke sfeer te blijven, gebruiken we ook het materiaal dat van buiten komt, bijvoorbeeld hout, linnen en wol. Veel van deze materialen zijn zacht en dat zorgt dan ook voor een zekere ‘aaibaarheid’ van het interieur. Breisels en haakwerk mogen dus zeker niet ontbreken komend jaar.

DE LUXE VAN MARMER

Marmer is een materiaal dat luxe uitstraalt en naast de natuurlijke kleurtinten, gaan we daar in 2016 naar op zoek. Het kan letterlijk overal in verwerkt worden, want het is zo hot dat er bijna niet teveel van kan zijn. Gebruik het in je tafelblad, in je zitting of als design op je lampenkamp.

BEHANG

Ook in het behang kun je deze natuurlijke trend terugvinden. Ik verkoop behang van verschillende merken die meedoen aan deze trend. Als je contact met me opneemt, vertel ik je graag wat de mogelijkheden zijn.

Graag hoor ik van jou wat je van deze blogpost vond in de commentaren onder dit artikel.

Over welke onderwerpen op interieurgebied zou je nog graag meer informatie willen?

Ik hoor graag van je!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archieven

Ja, ik ontvang graag interieurtips!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de nieuwste interieurtips en scherpste aanbiedingen.

Bedankt voor je inschrijving voor de nieuwsbrief van House for Interior.