Eerlijk winkelen bij fair + fair

door jan 1, 2013Overig0 Reacties

Wat een geweldige winkel in het centrum van Amsterdam! Zodra je hier 1 voet over de drempel zet, raak je al geïnspireerd. Het is gevestigd in een statig 18e eeuws grachtenhuis aan op de Herengracht 211.

Heel vroeger was dit een woonhuis van rijke kooplieden en beneden waren de ruimtes voor de dienstmeisjes. Dat is nog terug te zien in de oude originele keuken. Het pand heeft in totaal 7 verdiepingen en de eerste 2 worden gebruikt als werkruimte en winkel. Het licht valt hier prachtig naar binnen.

Het vriendelijke personeel kent alle verhalen van de makers van de producten die verkocht worden. Niet onbelangrijk omdat het hier gaat om een Fairtrade winkel.

Initiatiefneemster Joyce van Overbeek zoekt met veel zorg de producten uit. Het doel is alle producten fair te laten produceren. Daarbij wordt gekeken naar sociale duurzaamheid, de impact op de natuur, het gebruik van energiebronnen en de ecologische waarde. De productie is gebaseerd op fair trade, ecologische, re- en upcylcing, re-use en cradle to cradle principes.

  

Omdat zij een droom had om iets aan de armoede in de wereld te willen doen, kwam ze met het idee een fairtrade winkel te starten met als doel dat de winst van de verkoop in het Fair House Project wordt gestopt.

Door de aankopen kan er een micro-hypotheek worden opgebouwd voor iemand aan de andere kant van de wereld. Via fairandfair.nl kan je meer lezen over hoe dit werkt en wat er precies met de opbrengsten wordt gedaan. Dit houden ze allemaal keurig bij en kan jij ook zien waar het geld terecht is gekomen. Leuk om te zien wat er gebeurt nadat je die mooie ketting, deken of knuffel hebt gekocht. Dan ben je niet alleen heel blij met je aankoop, maar geeft het ook zeker voldoening dat je hier een bijdrage aan hebt kunnen leveren.

  

Ik zou zeggen, ga zelf gauw een kijkje nemen. En ga er (h)eerlijk shoppen…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archieven

Ja, ik ontvang graag interieurtips!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de nieuwste interieurtips en scherpste aanbiedingen.

Bedankt voor je inschrijving voor de nieuwsbrief van House for Interior.