Hoe krijg je een sfeervol huis?

door mrt 28, 2020DIY, Interieurstyling, Workshop0 Reacties

Hoe krijg je een sfeervol huis?!

De hele maand maart hebben we je allerlei tips gegeven over hoe je meer sfeer kunt creëren in je huis. Dit kan door kleur en behang toe te voegen, planten een leuke plek te geven en te variëren met prints in je meubels, kussens en muurdecoratie.

Wat ook leuk is, is om een mooie fotowand of kunstwand te maken. Plaats verschillende leuke items bij elkaar en maak een compositie op de muur. Denk niet alleen aan een aantal lijsten bij elkaar hangen, maar je kunt er ook een wandbord, een plantje of een wandvaasje aan toevoegen. Zo fleur je je muur helemaal op.

Wil je meer rust? Kies dan voor 1 mooi groot kunstwerk, foto of een wandkleed.

Ik heb voor alle mogelijkheden een paar leuke tips voor je.

Heb je wel eens gekeken naar de fotokunst van UmoArt? Zij hebben een grote fotocollectie. Het leuke is dat het allemaal beperkte oplagen zijn, dus niet veel mensen hebben hetzelfde kunstwerk in huis. Tegenwoordig hebben ze ook een fotoshopservice. Jij stuurt een foto op van je woonkamer en dan plaatsen zij daarin het gewenste kunstwerk. Dan kan je je beter voorstellen hoe het er straks in je huis uit gaat zien.

Het is altijd lastig om online te zien wat de kwaliteit van het materiaal is. Daarom kan je jouw favoriete kunstwerk op A4-formaat ontvangen, je betaalt slechts € 25. Wanneer je het grotere exemplaar bestelt, krijg je dat bedrag weer terug.

Ik heb wel een paar favoriete afbeeldingen. Welke is jouw favoriet?

Maak je eigen fotogallerij

Wil je een hele fotogallerij creëren, dan zou je eens kunnen kijken naar de wissellijsten van Desenio. Ze hebben een handige tool om je wand zelf samen te stellen. Ik heb een voorbeeld gemaakt op hun site van mijn favoriete bestemming Marrakesh. Varieer met kleine en grote lijsten.

Je kunt ook alleen de lijsten bestellen en je eigen leuke posters, tekeningen, kunstwerkjes of foto’s erin plaatsen. Tof toch?

Kunst aan de muur

Ik ben een groot fan van de ontwerpster en kunstenaar Mariska Meijers. Ze maakt hele vrolijke kunstwerken en ook geweldige stoffen. Ik word er altijd zo blij van. Haar winkel, op de Leliegracht nummer 42 in Amsterdam, is net een snoepwinkel.

Mariska heeft een grote liefde voor Azië en dat zie je terug in haar dessins in de stoffen en schilderijen. De kleurcombinaties zijn fascinerend en wat ik ook te gek vind, is dat ze ook veel zwart-wit gebruikt. Dat geeft echt veel power aan je interieur.

Naast haar kunstwerken, ontwerpt ze prachtige stoffen en verzamelt ze mooie vintage finds. De mooie ‘gevonden’ lampenvoeten combineert ze met zelfontworpen lampenkappen.

Wanneer je in Amsterdam bent, is dit wel een echte MUST DO Amsterdam hotspot!

Ze heeft een hele leuke giveaway gemaakt! Een GRATIS printable artwork.

Open hier haar nieuwsbrief en daar staat in hoe je het kunt downloaden.

Een andere kunstenares die mij fascineert is Marita Fontana. Haar emotie is tot in de diepste vezels in je lijf te voelen. Ze exposeert inmiddels over de hele wereld, maar woont bij mij om de hoek in Amsterdam. Een paar jaar geleden heb ik haar huis mogen inrichten en toen ik haar werk zag, was ik meteen helemaal verkocht. Ook andere kunst speelde bij dit project een grote rol. Alles kreeg een weloverwogen plek in het interieur.

Afgelopen december mocht ik haar solo-expositie net buiten Marrakesh inrichten.

Voor mij een vertrouwde plek. Dat was zó gaaf om te doen!

Wat belangrijk is bij het kiezen van kunst, of het nu posters zijn of foto’s of een schilderij, kies iets wat echt bij je past. Natuurlijk snap ik ook dat iedereen een ander budget heeft, vandaar dat ik ook graag verschillende mogelijkheden wil laten zien.

De volgende maand gaan we aan de slag met buiten. Veel leuke tips en inspiratie over tuinen, balkons en bijzondere buitenkijkers.

Wil je nog meer tips voor je interieur krijgen?

Volg ons op Instagram en blijf op de hoogte door je te abonneren op onze nieuwsbrief.

Wist je dat?

Wij dit jaar naar Valencia verhuizen? Een prachtige nieuwe uitdaging voor ons gezin. We hebben er heel veel zin in. Ik zal daar gewoon verder gaan met House for Interior en blijf mensen helpen met het creëren van een aangename woonomgeving.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archieven

Ja, ik ontvang graag interieurtips!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de nieuwste interieurtips en scherpste aanbiedingen.

Bedankt voor je inschrijving voor de nieuwsbrief van House for Interior.