Mijn passie voor Afrika

door jan 18, 2016Inspiratie0 Reacties

Ik ben gek op Afrika en in deze blog vertel ik je wat meer over Afrikaanse invloeden in het interieur. Afrika heeft een speciaal plekje in mijn hart veroverd en het geeft me mooie herinneringen. Dat is ook zo mooi aan dit continent, achter alles zit een verhaal, al is het maar gewoon dat iemand een voorwerp met zijn of haar eigen handen gevormd heeft zonder tussenkomst van een machine. Wedden dat Afrika aan het eind van dit artikel ook een beetje in jouw hart zit!?

Afrika staat bekend om het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren. Met de hand gesneden houten potten en pannen, beeldjes en krukjes, je kunt het zo gek niet verzinnen of ze kunnen het maken. Met materialen uit de natuur, want dat is vaak het enige dat daar voor handen is.

De Afrikaanse stijl zorgt voor warmte door de aardse voorwerpen en voor het gevoel dat je dichtbij de natuur staat. Het gebruik van dierenvellen of schilderingen van de natuur, nemen je mee op safari en de beeldjes die ze maken, nemen je mee naar een wereld die je nog niet kent. Elke keer dat je er langs loopt, kijk je er weer naar.

Hoe prachtig het gemaakt is, maar ook vraag je je af welk verhaal erachter zou zitten. Waar werd dit poppetje voor gebruikt, werd het vereerd? En op welke manier dan? Het hele huis komt tot leven en prikkelt de fantasie met Afrikaanse invloeden.

Perscentrum Wonen schrijft over de Tokyo Tribal collectie voor Industry+. Dit is een voorbeeld van een collectie met een Afrikaans tintje en ik vind het dan ook erg mooi.

Ben je inderdaad zo verliefd geworden als ik had voorspeld, maar weet je niet goed hoe je dit in je interieur kunt plaatsen? Ik kan je helpen met een interieurontwerp.

Neem contact op voor meer informatie, het lijkt me leuk om je te ontmoeten!

Wat vind jij van een Afrikaans interieur?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archieven

Ja, ik ontvang graag interieurtips!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de nieuwste interieurtips en scherpste aanbiedingen.

Bedankt voor je inschrijving voor de nieuwsbrief van House for Interior.