NML design begeleidt snuffelstage voor scholier van de archipel in Amsterdam

door feb 18, 2016Interieurontwerp, Interieurstyling0 Reacties

Afgelopen woensdag 17 februari was het dan zover. De snuffelstage voor Finn uit groep 8. Drie weken geleden lag er een brief in de bus, met het verzoek of Finn een dagje mag meekijken in mijn keuken. Nu ben ik inmiddels gewend om met stagiaires te werken van het Hout en Meubilerings College en Nimeto, maar dit was toch ook voor mij een leuke nieuwe uitdaging. Dat een 11-jarige scholier al zoveel interesse heeft in mijn vak, is voor mij al reden genoeg om hem te gaan uitnodigen.

Half negen staat Finn klaar om mee naar kantoor te gaan. We rijden naar Amstelveen, waar mijn nieuwe kantoor huist in het prachtige Nest kantoorpand. Een imposant hoog gebouw, waar Finn al meteen zei: “Wow, gaaf!”

Bij onze coffeebar scoorden we eerst een lekkere koffie en warme chocolademelk. Daarna gingen we even zitten om de planning van deze ochtend met elkaar door te nemen. Van te voren had Finn al een opdracht van mij gekregen. Ik had hem gevraagd alle maten van zijn slaapkamer op papier te zetten. Hier zijn wij tijdens deze snuffelstage verder mee aan de slag gegaan.

Allereerst hebben we voor Finn een Pinterest bord gemaakt, waar hij allerlei beeldmateriaal kon verzamelen voor zijn slaapkamer. Samen met mijn stagiaire Robin van het HMC is hij vervolgens een digitaal moodboard gaan maken.


Nadat we een sfeer hadden voor zijn kamer, kreeg Finn de opdracht om zijn kamer uit te tekenen op schaal. We kiezen voor de schaal 1:20, zodat het allemaal duidelijk te zien is. Het was wel een gepuzzel, want hij had de maten niet allemaal. Dus met wat schattingen, heeft hij een mooie tekening gemaakt.


Nu hadden we het moodboard en de schaaltekening klaar. Daarna vertelde ik over hoe het gaat in een advies. We zoeken samen met een opdrachtgever naar de juiste sfeer en kleuren voor de ruimte. Daarna kijken we naar de indeling en proberen daar iets origineels van te maken. Dus ook hebben we de kamer van Finn anders ingedeeld en is dit het resultaat geworden.


Bij een “echte” opdracht gebeurt het vaak dat we het nog verder uitwerken in een 3d presentatie en van te voren een hoop schetsen maken van ideeën voor de ruimte. Daar was de tijd helaas te kort voor.

Ik vond het super om Finn zo mee te laten kijken. Hij was even echt aan het werk en toen ik hem vroeg:”en, wat vond je ervan?”, kreeg ik als antwoord:”zo grappig om te zien dat eigenlijk alles aan elkaar hangt.”

Daarmee sloeg hij de spijker op zijn kop. Dat is nu de meerwaarde van het inschakelen van een interieurstylist. Sfeer bepaal je niet met 1 kleur op de muur of dat ene leuke bankje. Het gaat om de samenhang van vorm, kleur en materiaal.

En dat heeft hij goed gezien!

Finn, bedankt voor deze leuke ochtend. Ik hoop dat je er, net als ik, met plezier naar terugkijkt.

Wil jij, net als Finn, met een professionele interieurontwerper om de tafel zitten om jouw kamer of complete woning een nieuwe look te geven? Neem dan gewoon even contact met me op.

Ik help je graag.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archieven

Ja, ik ontvang graag interieurtips!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de nieuwste interieurtips en scherpste aanbiedingen.

Bedankt voor je inschrijving voor de nieuwsbrief van House for Interior.