NML design bezoekt designstad Kopenhagen

door okt 1, 2011Inspiratie0 Reacties

Enige tijd geleden ben ik een weekend naar Kopenhagen geweest. Wat een gemoedelijke stad. Vriendelijke mensen en alles is op loopafstand.

Ik logeerde in het nieuwste design hotel van Kopenhagen, het Bella Sky Comwell. Het ligt wel iets buiten de stad, naast het bekende beursgebouw Bella Center, maar in 10 minuten ben je met de metro in hartje centrum.

In het hotel geniet ik van al het nieuwe design om ons heen. Een ware lust voor het oog.

In het centrum van de stad zijn talloze winkels met Deens en ander Scandinavisch Design. Een van de grootste winkels met het meeste aanbod is de hofleverancier, Illums Bolighus , hier kan je wel een paar uur rond dwalen. Heerlijk.

Leuke lunchadressen in Kopenhagen zijn The Royal Cafe en Cafe Norden.

 
Dansk Arkitektur Center (DAC) is gevestigd in dit prachtige pakhuis. Er zijn steeds wisselende tentoonstellingen te zien. Ook organiseren zij speciale guided tours, waar je bijzondere nieuwe en oude gebouwen bezoekt in Kopenhagen onder begeleiding van een gids. Het DAC ligt in het centrale havengebied van Kopenhagen.

Een bezoek aan het Danish Design Center (DDC) mag ook niet ontbreken bij een bezoek aan deze prachtige stad. Er was een tentoonstelling over Danmark by Design. Ze tonen de Deense ontwerpontwikkelling van 1945 – 2010.

Normann Copenhagen is een geweldige winkel in de wijk Østerbro. Het is gevestigd in een oude bioscoop uit de jaren 50. Dit mag je echt niet missen.

 

100% Kopenhagen is een leuke reisgids om mee te nemen. Hierin staan leuke wandelroutes en adresjes om te eten en te shoppen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archieven

Ja, ik ontvang graag interieurtips!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de nieuwste interieurtips en scherpste aanbiedingen.

Bedankt voor je inschrijving voor de nieuwsbrief van House for Interior.