NVM open huizen dag

door mrt 23, 2012Vastgoedstyling0 Reacties

De Open Huizen Dag is zaterdag 31 maart. Is je huis helemaal klaar voor de open dag? Op 31 maart kan je je huis op en top presenteren.

Hier nog enkele tips en trucs voor een nog betere presentatie van je woning om zelf mee aan de slag te gaan:

Het is lente en de bloemetjes worden weer buiten gezet. Maar hoe ziet je woning er binnen uit? Zorg dat je huis opgeruimd is, huisdieren en kinderen even ergens anders zijn en het lekker fris ruikt in huis.

Zet een grote bos bloemen op tafel en ga liever geen appeltaart bakken. Zorg dat ’s ochtends even alle ramen open zijn geweest. Een fris huis verkoopt nu eenmaal beter. Het moet alleen niet te koud zijn tijdens de bezichtigingen. Laat geen afwas op het aanrecht staan maar zet er bijvoorbeeld een schaal met kleurige paaseitjes of koekjes neer. Op de eettafel staat een grote fruitschaal met groene appels of sinaasappels altijd goed.

Geef de slaapkamers een hotel uitstraling. Het beste is om een neutrale sprei op je bed te leggen met wat kussens als decoratie. Drukke dekbedovertrekken schrikken af. Haal persoonlijke spullen en prullaria van de nachtkastjes en zet de bedlampjes aan. Zorg ook hier dat het allemaal opgeruimd is.

In het toilet kan je misschien een geurkaarsje aansteken of geursticks neerzetten. Vergeet niet de deksel van het toilet omlaag te doen. Kleedt het een beetje aan met een gekleurd handdoekje en zeeppompje.

In de badkamer is het belangrijk dat je niet alles laat staan. Ruim losse spullen zoals tandenborstels, tandpasta en shampooflessen op. Hang je mooiste handdoeken op. Beter te weinig dan te veel spullen. Dit leidt alleen maar af.

Denk je ook aan je berging? Een berging oogt niet ruim als alles volgepropt staat. Mensen willen graag kunnen zien of ze er al hun spullen in kwijt kunnen. Huur desnoods tijdelijk een opslagruimte om spullen op te slaan. Neem hiervoor even contact met me op voor een leuke aanbieding!

Voor veel mensen is het moeilijk om spullen uit een ruimte weg te denken. Je huis lijkt dan kleiner dan het werkelijk is. Zorg er dus voor dat het niet te vol staat. Haal persoonlijke spullen weg. Laat de gordijnen open en doe de lampen aan.

Heb je ook een tuin of balkon? Fris deze dan ook op. Haal aanslag weg, zeem de ramen en zet een tuinset met fleurige kussens neer. Een paar plantjes doen wonderen.

Mocht je nog iets extra’s willen doen voor de open dag, maak dan een presentatie map van je woning en de omgeving. Schrijf een persoonlijk verhaal over hoe jij het vindt om hier te wonen. Laat je enthousiasme horen. Mochten er meerdere bezoekers tegelijkertijd komen, dan kunnen ze vast in de presentatie map kijken onder het genot van een kopje koffie. Bij mooi weer in de tuin of op het balkon.

Vergeet niet de contactgegevens te vragen van de bezoekers. De makelaar kan ze dan nog nabellen. Doe je dit niet, dan is die potentiële koper zeker verleden tijd en dat wil je natuurlijk niet!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archieven

Ja, ik ontvang graag interieurtips!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de nieuwste interieurtips en scherpste aanbiedingen.

Bedankt voor je inschrijving voor de nieuwsbrief van House for Interior.