30 dagen bedenktijd

We hopen natuurlijk dat je enthousiast bent over je bestelling. Het kan helaas gebeuren dat het product niet helemaal naar wens is. We zullen dan altijd met je zoeken naar een passende oplossing. Je kunt kiezen voor een vervangend product of voor teruggave van het aankoopbedrag.

Je hebt het recht om binnen 30 dagen, zonder opgave van redenen, een artikel retour te sturen (herroepingsrecht). Binnen deze termijn mag je het artikel bekijken en beoordelen zoals je ook in een winkel doet, tenzij anders vermeld. Deze zichttermijn gaat in op de eerstvolgende dag nadat het pakket bij jou is afgeleverd. De herroepingstermijn verstrijkt 30 dagen na de dag waarop jij of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, de laatste zending of het laatste onderdeel fysiek in bezit krijgt.

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je House for Interior op de hoogte stellen van je beslissing de overeenkomst te herroepen. Je kunt hiervoor gebruikmaken van het bijgevoegde modelformulier voor herroeping, maar bent hiertoe niet verplicht.

Het retourrecht geldt alleen voor consumenten.

Zijn er kosten verbonden aan het retourneren?

Binnen de zichttermijn van 30 dagen is retourneren gratis in Nederland. Echter, voor producten die dusdanig beschadigd zijn of gebruikssporen bevatten die verder gaan dan die nodig zijn om de werking, kenmerken of aard van het product vast te stellen, ben je aansprakelijk. Hiervoor behouden wij ons het recht om kosten in rekening te brengen.

Wanneer wij het artikel retour hebben ontvangen, krijg je van ons een bevestigingsmail. De kosten van het product en verzendkosten van de heenzending worden zo snel mogelijk terug gestort op je rekening.

Gevolgen van de herroeping

Nadat je de retouraanvraag hebt ingediend, betalen wij het bedrag zo spoedig mogelijk terug op dezelfde manier als de wijze waarop de oorspronkelijke transactie is verricht. Dit gebeurt in ieder geval binnen 14 dagen. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerder valt.

Wanneer moet ik de producten retour sturen?

De producten die je retour wilt sturen, moeten binnen 14 dagen nadat je een retouraanvraag bij ons hebt ingediend naar ons verstuurd of bij ons afgeleverd zijn. Doe dit indien redelijkerwijs mogelijk in originele staat en verpakking, vrij is van gebruikssporen en compleet met eventuele handleidingen en accessoires. Je bent zelf verantwoordelijk voor het risico van verlies of beschadiging van je retourzending.

Retourneren is gratis in Nederland. Je ontvangt hiervoor van ons een retourlabel.

Met het toepassen van het herroepingsrecht vervalt niet je eventuele betaalverplichting. Je zult wel binnen de gestelde termijn moeten betalen.

Was het product bij ontvangst defect en/of beschadigd en wil je het daarom terugsturen? Dan is het belangrijk het mankement zo snel en nauwkeurig mogelijk aan ons te melden.

Niet‐toegestane handelingen

Als koper mag je, met betrekking tot het product waarvan de koop ontbonden is/wordt, geen handelingen verrichten die zijn voorbehouden aan de fabrikant of door de fabrikant aangewezen personen. Ook mag je geen handelingen verrichten waardoor waardevermindering aan het product ontstaat of waardoor het product door House for Interior niet meer als nieuw kan worden aangeboden.

Niet-retourneerbare producten

Sommige artikelen kun je niet retourneren, omdat de producten overeenkomstig jouw specificaties zijn aangepast. Daaronder verstaan we o.a. het verlengen van kabels, snoeren op maat en kleur aanpassen en op maat gemaakte producten.

 

Stappenplan voor retouren

  1. Om je product te retourneren, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post of e-mail) op de hoogte stellen. Hiervoor kun je gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping;
  2. Je ontvangt van ons een adreslabel om je order te kunnen retourneren. Het retouradres is: House for Interior, Ir. Hanlostraat 15, 7547 RD Enschede.
  3. Doe het ingevulde formulier samen met het product dat je retourneert in dezelfde verzenddoos als waarin de bestelling geleverd is;
  4. Wanneer je een product retour stuurt, ontvang je een bevestiging wanneer deze ontvangen is en in behandeling genomen wordt. Binnen twee weken wordt je geld teruggestort of ontvang je een nieuw product.

Als je nog vragen hebt, neem dan contact met ons op.