Waar halen ontwerpers inspiratie vandaan

door mrt 11, 2016Inspiratie0 Reacties

“Hey, dát komt mij bekend voor!”, is vaak een reactie van mensen op een nieuwe trend. Hoe ontstaat die nu? Waarom zien we sommige dingen weer terug? Ik neem je mee op mijn inspiratie reis.

Voor ons vak bezoeken we veel beurzen. Zowel nationaal als internationaal. Daar zien we natuurlijk alle nieuwste ontwikkelingen en de nieuwste collecties van de grote designers. Trendsetters zoals Marcel Wanders met Moooi, Moroso, Missoni, Tom Dixon en Kartell inspireren een hoop andere designers.

En ja, misschien is alles al eens een keer de revue gepasseerd, maar tóch is het dan de kunst van designers om er weer een hedendaagse draai aan te geven. Ze experimenteren met de kleuren, vormen en materialen om zo tot een nieuw design te komen, dat iedereen weer kan waarderen.

Kijk bijvoorbeeld naar Marcel Wanders. Hij heeft een prachtige print techniek ontwikkeld voor op tapijt. De mooiste kunst staat nu gedrukt op een kleed. Deze is zo diep van kleur, een waar kunstwerk op zich.

Dit is iets wat we steeds meer zien. Dutch Masters. Het was al veel aanwezig, maar het zet verder door.

BN Wallcoverings heeft bijvoorbeeld een behanglijn ontwikkeld met al het werk van Vincent van Gogh. Wie wil dit nu niet op de muur? Het geeft zoveel sfeer. De print van de amandelbloesem wordt zelfs in de kinderwagen van Bugaboo toegepast. Ixxidesign heeft de variant in hun eigen product.

 

  

We laten ons inspireren door alles wat we waarnemen. Vormen, kleuren, geuren, kunststromingen, musea, straatbeelden enzovoort. Mijn voelsprieten staan altijd uit om nieuwe inspiratie op te doen.

Zo inspireerde, tijdens mijn bezoek in Milaan vorig jaar, de tentoonstelling van Lexus mij enorm. Ik werd gepakt door alles om mij heen. Het was een ware beleving. De titel was dan ook: A Journey of Senses. De “journey” was helemaal van hout.

De nieuwste Lexus was helemaal wit en stond in een ruimte vol ronde spiegels. De ruimte werd steeds veranderd van kleur. Ik ben helemaal geen autoliefhebber, maar dit was toch echt super gedaan!

Hopelijk heb ik je een beetje aangezet tot nadenken. Over alles om je heen, wat je ziet, voelt en ruikt.

Zet al je zintuigen open en laat je net als ik erdoor inspireren.

Wanneer je iets bijzonders met ons wilt delen, lees ik het graag in de reacties!

Succes!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Archieven

Ja, ik ontvang graag interieurtips!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de nieuwste interieurtips en scherpste aanbiedingen.

Bedankt voor je inschrijving voor de nieuwsbrief van House for Interior.